Brug

Mist u een tand of kies? Dan kan een “brug” de ontbrekende tand of kies vervangen. Een brug bestaat uit meerdere aan elkaar gelinkte kronen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug steunt af op natuurlijke tanden of kiezen of implantaten; dit zijn de “pijlers” van de brug. Het deel dat de ontbrekende tand of kies vervangt wordt “dummy” genoemd.

 

Waarom een brug?

1. Functioneel: Om beter te kunnen kauwen.
2. Esthetisch: Verbetering van het uiterlijk.
3. Functioneel: Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien.

Als tanden en kiezen ontbreken, kunnen de tanden of kiezen van de andere kaak in de richting van de open ruimte verplaatsen (“uitgroeien”). Ook kunnen de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte naar elkaar toe verplaatsen (groeien), waardoor ze scheef gaan staan. Dit kan tot functionele en esthetische problemen leiden.

 

Soorten bruggen:

  • Brug op twee pijlers (tanden/kiezen of implantaten)

  • Vrij-eindigende brug: brug op 1 pijler (tand/kies of implantaat)

  • Etsbrug: plakbrug op tand/kies

 

Een kwalitatieve en vertrouwde behandeling binnen 1 afspraak

Indien bij u een brug is geïndiceerd, dan zullen wij uitgebreid de verschillende opties voor uw persoonlijke situatie bespreken. Vaak kan de kroon al binnen 1 afspraak vervaardigd worden door toepassing van geavanceerde, digitale behandeltechniek (CEREC). U kunt erop vertrouwen dat uw brug met de nieuwste technieken en de beste materialen wordt vervaardigd. De materialen die wij in uw mond toepassen zijn duurzaam en lichaamsvriendelijk. Wij streven er naar om uw gebit natuurgetrouw te herstellen voor een esthetisch en functioneel resultaat.

 

Onze speciale zorg voor uw “brug” behandeling:

  • Uitgebreide voorlichting en advies over de verschillende behandelopties, inclusief voor- en nadelen en te verwachte kosten.

  • Liever geen kunststof of metaal in de mond, maar een duurzaam, lichaamsvriendelijk en biologisch alternatief zoals keramiek? U kunt bij ons kiezen uit verschillende materialen, wij kunnen u hierin adviseren.

  • Pijnloos: wij verdoven u adequaat voordat de behandeling wordt gestart.

  • Wij behandelen onder vergroting (loepbril en microscoop), zodat we elk minuscuul detail in uw gebit kunnen zien. Wetenschap heeft aangetoond dat hierdoor de kwaliteit van de behandeling sterk verbeterd.

  • Vervelende ervaring en/of misselijk van happen (afdrukken)? Het is bij ons mogelijk om een digitale (scan) afdruk te krijgen.

  • Accuraat, snel, en patiëntvriendelijk door toepassing van geavanceerde, digitale behandeltechniek: CEREC. Wij passen CEREC toe in onze behandeling waardoor wij digitaal in 3D uw brug kunnen afdrukken, ontwerpen en vervaardigen binnen  één en hetzelfde bezoek. Vele patiënten zijn zeer lovend over deze patiëntvriendelijke, hightech behandeltechniek.

Bekijk de CEREC behandelprocedure in onderstaande filmpjes:

https://youtu.be/SrXmffaltps

 

https://www.youtube.com/watch?v=0KRXPjJGO_o

 

 

Related Articles